De Nippon EMP-2 kwikdampmeter is compact, licht (1,8 kg) en kan nagenoeg overal worden ingezet om al dan niet continu kwikdamp concentraties te monitoren. Het meetprincipe is gebaseerd op atomaire absorptie spectrometrie. Kwikdamp wordt opgezogen in de absorptie cell. Bij een golflengte van 253,7 nm wordt de kwikdampconcentratie gemeten. Het meetbereik ligt tussen 1 en 999 microg/m3. De responstijd is 1 seconde.

Het grote voordeel van de Nippon EMP-2 kwikdampmeter ten opzichte van andere handheld kwikdampmeters is de functie om te corrigeren voor interfererende stoffen. Met deze functie kan onderscheid gemaakt worden tussen de aanwezigheid van interfererende stoffen zoals koolwaterstofgassen en kwikdamp. De kans op valse positieven wordt hierdoor aanzienlijk verkleind.

NOK-C heeft een aantal EMP-2 kwikdamp meters en kan de metingen voor u verrichten. U kunt de handheld kwikdampmeter ook huren. Daarnaast heeft NOK-C een cursus ontwikkeld: "Specialisatie Meten Kwikdamp (EMP2)". Tijdens deze half daagse training leert u, naast de algemene informatie over kwik en kwikdamp, hoe u met de EMP-2 moet omgaan. Ook wordt ingegaan op het interpreteren, verwerken en beheren van de resultaten.

Voor meer informatie (o.a. huurvoorwaarden) kunt u contact opnemen met Charles Odekerken